Immotheker Finotheker

ORIZON, onze visie op beleggen

Elke bank maakt met veel plezier tijd om je haar beleggingsproducten te verkopen, maar wat is best voor jou? Laat wereldwijd de beste fondsen voor jou werken en vertrouw het beheer toe aan onafhankelijke specialisten! Maak kennis met ORIZON, onze democratische visie op beleggen.

Maak een gratis afspraak

Kostenbewust

We kiezen voor de meest efficiënte beleggingsinstrumenten én alle aan- en verkopen gebeuren tegen een zeer lage kost. De portefeuille bestaat voor het grootste deel uit ETFs en indexfondsen met een lage jaarlijkse beheerskost. Het overige deel van de portefeuille is belegd in actief beheerde fondsen waar enkel voor institutionele deelbewijzen wordt gekozen.

Duurzaam

De overgrote meerderheid van de geselecteerde fondsen heeft duurzaamheidskenmerken. Sommige ervan hebben zelfs een specifiek duurzaamheidsdoel.

Dagelijkse opvolging en bescherming

Je beleggingen worden dagelijks opgevolgd door ShelteR IM en het investeringscomité dat een volledig onafhankelijke selectie van beleggingsinstrumenten maakt. Arbitrages hoef je dus nooit zelf te doen en zijn quasi kosteloos. Zo betaal je geen beurstaksen en geen in- en uitstap of arbitragekosten. Voor de ultieme bescherming kies je ORIZON Protect met stop-loss.

Ultieme diversificatie

We gokken nooit op 1 bedrijf of 1 sector, maar spreiden je portefeuille zo breed mogelijk over sectoren en landsgrenzen heen. Dat doen we via een universum van aandelenfondsen en ETFs die wereldwijd beleggen in zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven. De referentie indicator van ORIZON bevat 99% van alle beursgenoteerde bedrijven (meer dan 9000).

Maak gratis een afspraak

ORIZON of ORIZON Protect?

In je ORIZON beleggingsstrategie kun je kiezen voor de extra veiligheid van een stop-loss beschermingsmechanisme, dat noemen we ORIZON Protect.

ORIZON Protect streeft naar een betere bescherming bij onverwachte koersdalingen door de beleggingen te verkopen bij grote neerwaartse beursbewegingen of in situaties wanneer er veel stress heerst op de financiële markten. Zo een stop-loss/herinstapmechanisme biedt tegelijk de kans om te profiteren van zware beursdalingen en mogelijks zelfs het toekomstige beleggingsrendement te verhogen.

Hoe werkt een stop-loss?

Doordat de stop-loss bij al onze klanten geactiveerd wordt bij dezelfde koersdaling, gebeurt dit zonder tussenkomst van de klant, zonder tijdsverlies en aan de laagst mogelijke kost. Ook de herinstap bij een koersstijging gebeurt collectief en dus aan de laagste kost. Daar win je bij als belegger! En we zorgen ervoor dat dit volledig zonder jouw tussenkomst gebeurt zodat jij op beide oren kunt slapen.

Bepaal eerst je beleggersprofiel

Voor iedereen is het juiste evenwicht tussen veiligheid en risico verschillend. Dus of ORIZON of ORIZON Protect de juiste strategie is voor jouw beleggingen, hangt af van je persoonlijke beleggersprofiel en de tijdshorizon van je beleggingen. Kom eens langs op kantoor, dan leren we jou beter kennen maar zul je ook jezelf als belegger leren kennen.

Maak kennis met het investeringscomité

Maak kennis met de gezichten en hersenen achter ORIZON. Het investeringscomité is opgericht door de onafhankelijke vermogensbeheerder en staat in voor de uitvoering van de beleggingsstrategie. Het waakt erover dat uw geld deskundig wordt belegd en het stuurt de portefeuille bij als de marktomstandigheden veranderen. 

Het ORIZON investeringscomité bestaat uit financieel specialisten Christel Buijsen, Tim Vanvaerenbergh, Jan Longeval en John Romain, oprichter van Immotheker Finotheker. Wat vinden zij van de ORIZON beleggingsstrategie?

"Doorgaans betalen beleggers veel te veel kosten voor wat ze ervoor terugkrijgen. Bij ORIZON houden we daarom de kosten zo laag mogelijk zodat beleggen via een onafhankelijk vermogensbeheerdertoegankelijk wordt voor iedereen."

Christel Buijsen

"80% van de fondsen presteert slechter dan de markt. Daarom moet je het soms wat verder gaan zoeken en enkel de beste fondsen wereldwijd selecteren, zoals we bij ORIZON gedaan hebben."

Tim Vanvaerenbergh

"Bij ORIZON combineren we de diversifiërende kracht van passief beheer met de flexibiliteit van actief beheer om maximaal in te spelen op de opportuniteiten van de markt. Deze combinatie maakt ORIZON uniek."

Jan Longeval

"Onze ORIZON beleggingsstrategie geeft iedereen de mogelijkheid terug te kunnen sparen zodat hun geld voor hen kan beginnen werken. Noem het gerust private banking voor elk budget."

John Romain

Alles over sparen en beleggen