Immotheker Finotheker
  • Wonen
  • Nieuws

Corona-impact: uitstel van betaling voor je woonkrediet

Heel wat mensen ondervinden wereldwijd de gevolgen van de coronacrisis – niet alleen op het vlak van gezondheid, maar natuurlijk ook financieel. Kom je in de problemen met de afbetaling van je woonkrediet door de strenge maatregelen die de overheid nam om het virus te bestrijden? Weet dat je vanaf nu uitstel van betaling kunt aanvragen, zodat je maandelijkse aflossingen tot 30 september gepauzeerd worden. Voor zo’n regeling gelden natuurlijk strikte voorwaarden. We zetten ze op een rij én leggen uit waarom een herfinanciering misschien interessant is voor jou.

Hypothecaire lening op pauze: de voorwaarden

Afgelopen zondag sloot de regering een akkoord met de banken wat de betaling van woonkredieten betreft. Dreig je in de problemen te komen en wil je gebruikmaken van de regeling rond uitstel van betaling? Dan kan, als je …

  • kunt aantonen dat de coronacrisis een invloed heeft op je financiële situatie, bijvoorbeeld doordat je tijdelijk werkloos bent.
  • een stipte betaler was voordat de coronacrisis toesloeg.
  • vandaag niet over de nodige spaarreserves beschikt om deze periode mee te overbruggen.

Je maandelijkse afbetaling doen dalen

Of je nu aan de drie voorwaarden voor uitstel van betaling voor je woonkrediet voldoet of niet: het loont sowieso de moeite om je eens over je hypothecaire lening te buigen. De crisis heeft namelijk toch één positief gevolg, namelijk het feit dat de rente gevoelig gedaald is. Daardoor is een herfinanciering in heel wat gevallen de moeite waard. Benieuwd wat dat voor jou zou betekenen? Maak een simulatie via onze website, en kom meteen te weten wat je zou besparen.

Er eens over praten? Neem contact met ons op, en dan regelen we een telefonische afspraak of een videocall.