Immotheker Finotheker
  • Wonen

De Crescendolening: groeien op jouw eigen maat

Het afsluiten van een lening is een grote financiële stap. Je investeert je spaargeld en start met de afbetaling van een maandelijks bedrag. Maar misschien betaal je liever wat minder de eerste jaren van je lening? Of zou je graag nog wat overhouden, voor bijvoorbeeld renovaties aan je nieuwe woning? De Crescendolening groeit met je mee en kan een flexibele en voordelige oplossing zijn.

Wat is een Crescendolening?

Een Crescendolening is een type lening dat is ontworpen om mee te groeien. Net zoals een muzikale crescendo een geleidelijke toename in volume betekent, impliceert een Crescendolening een geleidelijke toename in de maandelijkse afbetaling na verloop van tijd.

Concreet betaal je bijvoorbeeld de eerste vijf jaar maar 80% van je mensualiteit. Dat is toch een appeltje voor de dorst en geeft je wat ademruimte, aangezien je net een huis hebt gekocht. Op termijn groeit je maandlast met je mee en zal je uiteindelijk 120% moeten betalen. Maar de kans is groot dat je dan meer verdient en opnieuw hebt kunnen sparen. Aan het einde van de looptijd heb je dus hetzelfde betaald als bij een gewone lening.

Waarom kiezen voor een Crescendolening?

  • Flexibiliteit
    Een Crescendolening biedt een flexibeler aflossingsschema, waardoor je tijdens de eerste afbetalingsjaren een financiële marge hebt in vergelijking met een klassieke formule. En aangezien jij misschien niet weet hoe je situatie er over 5 of 10 jaar uitziet, groeit deze lening met je mee.
  • Slim op lange termijn
    Over 20 jaar zal je door de automatische loonindexatie veel meer verdienen dan nu. Als jij dan 120% van je oorspronkelijke maandlast moet betalen, weegt dit minder zwaar door dan je nu denkt.
  • Brede doelgroep
    Voor een aankoop, (nieuw)bouw, herfinanciering en opbrengstpand kan je een Crescendolening aanvragen. Ook zelfstandigen komen in aanmerking.

Wens je meer info?

Een Crescendolening wordt door een beperkt aantal banken aangeboden. Wij vergelijken er meerdere en zoeken voor jou de formule die het beste bij je past. Maak een afspraak bij een van onze experten en wie weet is je droomhuis dichterbij dan je denkt!