Immotheker Finotheker
  • Verzekeren

Is je brandverzekering klaar voor de zomer? Bescherm jezelf tegen schade bij hitte en noodweer

Het weer wordt steeds extremer. We worden vaker geconfronteerd met hittegolven en noodweer. Hierdoor neemt de kans op brand- en waterschade toe. Het is belangrijk om te weten wat je brandverzekering dekt en hoe je jezelf kunt beschermen.

Controleer je polis

Tijdens een hittegolf is er een verhoogd risico op brand door woningbranden, bosbranden of blikseminslag bij noodweer. Ga na of je gedekt bent voor de schade die dit kan veroorzaken. Dit varieert van verzekeraar tot verzekeraar, dus zorg ervoor dat je je polis grondig doorneemt en eventuele vragen stelt aan je verzekeringsmakelaar.

Het is ook belangrijk om de dekking voor waterschade te controleren. De laatste jaren hebben we al meermaals te maken gehad met noodweer tijdens de zomerperiode, met overstromingen en lekkages tot gevolg. In dit blogartikel lees je alles over waterschade bij brandverzekeringen.

Neem voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk om je bezittingen te beschermen. Hier enkele preventieve maatregelen:

  • Gebruik brandwerende materialen, zoals brandwerende verf of isolatie
  • Installeer brandblussers en rookmelders
  • Zorg dat je elektrische apparaten goed onderhouden zijn en ze niet overbelast worden
  • Verwijder droog gras, bladeren en andere brandbare materialen in je tuin
  • Zorg ervoor dat je dak in goede staat verkeert en vrij is van lekkages
  • Reinig regelmatig je dakgoten en zorg ervoor dat water goed kan weglopen
  • Verhoog van waardevolle bezittingen van de vloer

Meld schade zo snel mogelijk

Helaas toch schade opgelopen? Het is van essentieel belang dit zo snel mogelijk te melden bij de verzekeringsmaatschappij. Documenteer de schade met foto's en bewaar reparatiefacturen en aankoopbewijzen van beschadigde bezittingen. Je verzekeringsmakelaar kan je bij deze hele procedure begeleiden.

Neem contact op met je verzekeringsmakelaar

Als je vragen hebt over je brandverzekering of je maakt je zorgen over je dekking, neem dan zeker contact op met je verzekeringsmakelaar zoals Immotheker Finotheker. Zij helpen je je brandpolis te begrijpen en kunnen je adviseren over aanvullende maatregelen. Zo kun je volop genieten van de zomer, zonder je zorgen te maken over je bezittingen.