Immotheker Finotheker
  • Wonen
  • Sparen

Kan ik met weinig spaargeld ook een huis kopen?

28 september 2018
1 min. leestijd

Bij het kopen van een huis komen heel wat extra kosten kijken naast de aankoopprijs van de woning zelf. Zo moet je bij de aankoop van een huis van 250.000 euro al gauw rekening houden met 30.000 euro aan kosten. Kan je dan met weinig spaargeld wel een huis kopen?

Niet enkel de notariskosten, dossierkosten en registratierechten zijn kosten om rekening mee te houden. Ook zal je de eerste premies van je nieuwe brand- en schuldsaldoverzekering moeten betalen na de aankoop van je huis.

Misschien heb je niet genoeg spaargeld op je rekening om al deze kosten te dekken. Of heb je wel genoeg spaargeld, maar wil je een deel hiervan behouden als reservepotje. Gelukkig kan je zelfs met beperkte eigen middelen banken vinden die een gepaste hypothecaire lening aanbieden voor jouw eerste huis. Een deel van de kosten kan zelfs mee geleend worden via je hypothecaire lening of via een specifieke lening voor deze kosten. Hierbij mag je uiteraard niet vergeten dat je steeds moet nagaan of deze nieuwe kredieten wel passen in jouw budget. Benieuwd hoe je berekent hoeveel jouw budget inhoudt? Lees dan ons artikel ‘Waar moet ik rekening mee houden bij het opstellen van het budget voor mijn hypothecaire lening?’

Zit je nog met vragen omtrent het kopen van een eigen woning? Maak vrijblijvend een afspraak en we geven een antwoord op al je vragen.