Immotheker Finotheker
  • Wonen
  • Nieuws

Kan je als alleenstaande makkelijk een hypothecaire lening aangaan?

28 september 2018
1 min. leestijd

Op een bepaald moment in je leven ben je klaar om de stap te zetten en je eigen huis te kopen. Maar wat als je op dat moment nog single bent? Kan je dan makkelijk een hypothecaire lening aangaan bij de bank?

Het klopt dat banken minder snel een hypothecaire lening geven aan iemand die alleenstaand is. Daar hebben ze dan ook een logische reden voor. Aangezien jij de enige bent met een inkomen en je onverwacht je job verliest, kan je mogelijk je krediet niet tijdelijk terugbetalen. Als koppel blijft er in die situatie sowieso iemand over met een inkomen en neemt de bank een minder groot risico door hun een woonlening te geven.

Maar dat maakt niet dat er geen mogelijkheden zijn om als single een lening aan te gaan. 1 op 3 van onze klanten kopen en lenen alleen een woning.

Er zijn drie aspecten waarmee je rekening moet houden om de bank mee te krijgen in jouw verhaal:

  • Stel een heel strak budget op.
  • Hou een spaarbuffer aan.
  • Hou rekening met je toekomstige uitgaven.

De kans dat je na het aangaan van je hypothecaire lening niet voor altijd alleen blijft, is zeer reëel. Ook hier moet je rekening mee houden bij de keuze van je woonkrediet. Is een gemakkelijke doorverkoop of verhuring mogelijk? Zorg er steeds voor dat je je woonkrediet zo samenstelt dat je in elke situatie een goede zaak doet.

Heb je nog vragen over het aangaan van een hypothecaire lening? Doe hier onze lening simulatie of maak een afspraak en we bekijken het samen.