Immotheker Finotheker
  • Wonen
  • Nieuws

Lenen voor een huis. Hoe kies ik de beste formule?

28 september 2018
1 min. leestijd

Sommige kredietformules lijken aantrekkelijk op korte termijn, maar worden op lange termijn een zware last. Het is niet leuk als na een tijdje blijkt dat je niet meer op vakantie kan gaan omdat al jouw geld naar de aflossing van je hypothecaire lening gaat.

Kijk bij het kiezen van een hypothecaire lening niet alleen naar de leenlasten, maar breng de volledige kosten als toekomstige eigenaar in kaart. Dit zijn onder andere je schuldsaldo- en brandverzekering, maar ook onroerende voorheffing en onderhoudskosten mag je niet uit het oog verliezen.

Je vermijdt daarmee onaangename verrassingen en het houdt je budget onder controle. Hou ook rekening met je toekomstplannen als je een voordelig woonkrediet wil dat jou helemaal op het lijf geschreven is. Misschien plan je gezinsuitbreiding of wil je op een bepaald moment deeltijds gaan werken.

Waarschijnlijk wil je op het einde van de maand ook nog voldoende overhouden om te sparen voor een zorgeloos pensioen. Wanneer je hiermee rekening houdt, kies je met een beter gevoel het juiste woonkrediet en betaal je geen cent teveel.

Wil je de mogelijkheden voor jouw woonkrediet eens samen doorlopen? Maak vrijblijvend een afspraak en we helpen je graag verder.