Immotheker Finotheker

Waarom is onafhankelijkheid zo belangrijk?

Als je gaat lenen wil je toch gewoon de laagste rente, of de hoogste rente als het om sparen gaat? Waarom is het dan zo belangrijk om elk financieel product onafhankelijk van de instelling te kiezen?

Het gevaar van gebundelde producten

Je bank of verzekeringsmaatschappij heeft er alle baat bij je meerdere producten te verkopen. Zo verdienen ze nu eenmaal hun geld.

Je merkt het snel: jammer genoeg is die aanlokkelijke korting op product A alleen mogelijk als je ook product B neemt. En zo zet je je vast. Uiteindelijk bespaar je dan vaak helemaal niet, en was je beter af door product B bij een andere maatschappij te nemen.

Wat is onafhankelijkheid?

Onafhankelijkheid wil zeggen dat je je niet bindt aan een bank of verzekeringsmaatschappij. Je kiest dus elk financieel product uit het volledige productaanbod van alle banken en verzekeringsmaatschappijen.

Zo behoud je de vrijheid om altijd voor de beste keuze te gaan, bij welke maatschappij ook. En zo kun je ook van product of maatschappij veranderen als jou dat beter uitkomt. Die vrijheid levert je aan het einde van de rit altijd geld op.

Hoe werkt onafhankelijkheid in de praktijk?

Natuurlijk is het zo goed als onmogelijk om zelf op elk moment alle bestaande producten met elkaar te vergelijken. Bij Immotheker Finotheker kunnen we dat wel.

25 jaar geleden ontwikkelden we onze eigen software om dit mogelijk te maken voor woonleningen en ondertussen doen we dat zelfs real-time voor duizenden woonleningen, verzekeringen, pensioenspaarformules en spaar- en beleggingsproducten. Zo maak jij de beste keuze van de markt, bij welke bank of verzekeraar dat ook is. En we gaan je nooit dure producten aansmeren die je niet écht nodig hebt, beloofd!

Laat je dus niet zomaar binden aan een bank of verzekeringsmaatschappij maar kies je financiële producten onafhankelijk van elkaar. Die vrijheid is onbetaalbaar en jij blijft in controle over je financiën én je leven.