Immotheker Finotheker
  • Wonen

Johanna kocht alleen een huis met een financieel duwtje van haar ouders

Johanna was rustig op zoek naar een woning om alleen te gaan wonen. En toen kwam plots het juiste huis op haar pad! Hoewel ze een lening prima alleen kan aflossen en al goed kon sparen, werd haar dossier sneller goedgekeurd dankzij wat extra financiële hulp van haar ouders. Zo werd het voor Johanna mogelijk om haar ideale starterswoning te kopen.

360° advies

“Het was een vriendin die net een huis gekocht had die me vertelde over Immotheker Finotheker. Omdat ik zelf ook stilaan op zoek wilde naar een eigen woning, maakte ik een afspraak bij Zeliha, die net het Immotheker Finotheker kantoor in Houthalen had geopend,” begint Johanna haar verhaal.

“Omdat Johanna nog geen woning op het oog had, was de eerste afspraak vooral een 360° advies. We hebben haar financiële situatie bekeken zodat ze wist wat er binnen haar mogelijkheden lag om een woning te kopen. Daarnaast vind ik het belangrijk om ook naar de toekomst te kijken en vertelde ik over de mogelijkheden op vlak van pensioensparen en beleggen,” vult Zeliha, van Immotheker Finotheker Houthalen aan.

Het perfecte pand

“Met die info kon ik beter en gerichter op zoek en botste ik op het ideale huis in Antwerpen. Een tuin voor mijn hond, weinig werk aan. Maar voor ik nog maar de tijd had om zelfs te gaan kijken, stond het al in optie,” vervolgt Johanna.

De zoektocht ging verder. Tot Johanna’s mama een maand later ontdekte dat het pand weer beschikbaar was. En toen ging het plots heel snel! “Ik wilde het pand niet nog eens kwijtspelen. Dezelfde dag dat het weer beschikbaar was, ben ik gaan kijken en bracht ik mijn bod uit in de auto onderweg naar een weekendje Ardennen. Twee dagen later kreeg ik bericht dat mijn bod aanvaard was.”

Een extra financieel steuntje

“Nadat mijn bod aanvaard was, maakte ik terug een afspraak bij Zeliha om mijn kredietaanvraag in orde te brengen,” gaat Johanna verder. Het feit dat Johanna nog maar twee jaar aan het werk is, had mogelijks een probleem kunnen zijn voor het afsluiten van een krediet.

“Gelukkig heb ik altijd goed kunnen sparen omdat ik thuis niets moest betalen en hebben mijn ouders via een schenking nog een extra financieel duwtje gegeven zodat mijn eigen inbreng geen struikelblok zou vormen voor het verkrijgen van een krediet. Allemaal dingen die ik tijdens mijn eerste afspraak met Zeliha had besproken.”

En dat klopte, want Johanna’s aanvraag werd zonder problemen goedgekeurd! “Ik ben heel tevreden van het advies en de service van Immotheker Finotheker. Zeliha heeft me ook meteen geholpen met de bijkomende verzekeringen en het openen van een rekening bij de financiële instelling waar mijn krediet werd aangegaan. Wanneer mijn vriend en ik in de toekomst samen iets kopen, stap ik eerst naar Immotheker Finotheker,” sluit Johanna haar verhaal af.

Wil je meer inspiratie opdoen?

Lees dan zeker ook de andere interviews met Immotheker Finotheker klanten Bob, Regina, Steven en onze jurist-erenotaris Gaby.