Immotheker Finotheker
  • Nieuws

NIEUW: Financiële widget voor de vastgoedmakelaar

Voortaan kan de koper snel en nauwkeurig berekenen of een specifieke woning haalbaar is en hoeveel hem die per maand zal kosten. Daarvoor lanceert Immotheker Finotheker de leningwidget, een 100% onafhankelijke financiële tool voor de vastgoedmakelaar.

Belangrijk informatiekanaal

Ongeveer 60% van de woningen in België worden verkocht via een professionele vastgoedmakelaar. In die zin vormen ze een belangrijke schakel in het koopproces van een woning. Ook de websites van veel vastgoedmakelaars worden steeds professioneler. Deze vormen een belangrijk informatiekanaal naar kopers toe. Met de leningwidget kunnen potentiële kopers nu meteen zien of ze de woning kunnen kopen en hoeveel hen die maandelijks zal kosten.

Wat is de leningwidget?

De leningwidget is een financiële tool die op de website van een vastgoedmakelaar kan worden geïnstalleerd. Hiermee kan de koper snel berekenen of een specifieke woning haalbaar is. Verder berekent de tool ook hoeveel die woning de koper maandelijks zal kosten. De leningwidget is 100% onafhankelijk en berekent ook de aankoopkosten voor een woning en dit zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Ook met nieuwbouwprojecten met opsplitsing grond/constructie kan deze tool overweg. Daarnaast screent de tool in real-time meer dan 2.400 kredietformules op de Belgische markt, formules die dagelijks worden bijgewerkt.

Haalbaarheid woning snel duidelijk

De koper ziet zeer snel of een specifieke woning voor hem haalbaar is. De koper is zo beter geïnformeerd en krijgt meteen ook een eerste persoonlijke screening van mogelijke financiële oplossingen. Dit met inbegrip van alle aankoop- en leningkosten. Géén verrassingen meer dus.

“De leningwidget stelt de makelaar in staat om zijn potentiële kopers voortaan zo goed en zo vroeg mogelijk te informeren. Ook financieel.”

Koper nog beter geïnformeerd

U informeert uw kopers grondig. Ook financieel. En geeft uw potentiële kopers een realistisch beeld van de haalbaarheid. Zo voorkomt u zinloze rondleidingen. Ook verkleint u de kans dat een verkoop alsnog afspringt omdat de lening niet rond geraakt.  

Gemakkelijk te installeren

De widget is gemakkelijk te installeren op iedere vastgoedsite en kan eenvoudig via de volgende URL worden aangemaakt: https://widget.immothekerfinotheker.be/realestate/. Gratis real-time financiële informatie bij aankoop woning is nu beschikbaar voor alle vastgoedmakelaars en dit systeem is 100% onafhankelijk.

Meer informatie:
Immotheker Finotheker
016 35 04 04