Immotheker Finotheker
  • Nieuws

Onafhankelijk financieel adviseur Immotheker wordt "Immotheker Finotheker"

Immotheker wijzigt na 20 jaar zijn naam in Immotheker Finotheker. Met een nieuwe merknaam en marktpositionering wil deze onafhankelijk financieel adviseur de Belg objectief en geïntegreerd advies verlenen voor zowel woon- als financiële planning.

Geïntegreerd advies

Sinds de oprichting in 1995 geeft Immotheker aan consumenten onafhankelijk advies omtrent woonplanning en woonfinanciering. In het financiële plaatje van de Belg anno 2016 zijn vastgoed, (pensioen-)sparenbeleggen en alle andere geldzaken echter zeer nauw verweven en is er nood aan een geïntegreerde aanpak. Met een nieuwe naam en positionering wil Immotheker Finotheker zijn klanten betere financiële inzichten garanderen zodat ze de voor hen relevante financiële oplossingen kunnen kiezen op alle belangrijke momenten in hun leven.

"Wij willen onze klanten een objectief overzicht geven van de meest passende financiële oplossingen in de markt”, legt oprichter John Romain uit. “Dat overzicht moet op maat zijn van de klant. Geïntegreerd advies inzake woon- en financiële planning betekent voor Immotheker Finotheker immers: vertrekken vanuit de levensstandaard van de klant en daarbij rekening houden met al zijn (financiële) wensen die hij heeft, nu en in de toekomst.”

100% persoonlijke aanpak

De verwevenheid tussen de planning omtrent het verwerven van een woning en financiële planning is bijzonder groot. Om een écht persoonlijke aanpak te bieden, is het een noodzaak de dimensies wonen en geld met elkaar te verbinden.

"Wie vandaag een woning koopt wilt later nog graag voldoende overhouden om goed te leven, ook wanneer hij opgroeiende kinderen heeft of gestopt is met werken", legt John Romain uit. "Langs de andere kant wil wie aan de vooravond van zijn pensioen staat, liefst voldoende extra maandinkomen uit zijn opgebouwd kapitaal halen om altijd toe te komen, zonder dat hij zijn woning moet verkopen."

Groeiende bewustwording

Vanaf maandag 20 februari start Immotheker Finotheker ook met een mediacampagne om de mensen bewust te maken van het belang van onafhankelijk financieel advies.

Over Immotheker Finotheker

Immotheker Finotheker is een onafhankelijk financieel adviseur inzake het financieren en verwerven van een woning en financiële lange termijnplanning. Immotheker Finotheker staat voor objectiviteit en eerlijkheid; onafhankelijkheid (Immotheker is geen rekenschap verschuldigd aan aandeelhouders, banken of financiële instellingen); deskundigheid op juridisch, fiscaal en financieel vlak; en Innovatie (onze planning- en vergelijkingssoftware en onze exclusieve online Planbewaker staan aan de top).

Immotheker Finotheker verstrekte in 20 jaar meer dan 180.000 persoonlijke adviezen. Dit heeft geleid tot meer dan 8 miljard euro aan bemiddelde woonkredieten en 50 miljoen euro belegd kapitaal. Immotheker Finotheker telt vandaag 50 kantoren en 101 medewerkers. Diensten van Immotheker Finotheker zijn: Woonplanning en woonfinanciering, Financiële toekomstplanning en vermogensplanning. Meer informatie over Immotheker Finotheker op onze website.

Meer informatie:

John Romain
Immotheker Finotheker
Vital Decosterstraat 50
3000 Louvain
Tel. 016 46 85 43