Immotheker Finotheker
  • Wonen

Steven kocht na 7 jaar huren het appartement van zijn huisbaas over

Toen Steven 7 jaar geleden alleen ging wonen, trok hij in een huurappartement in het centrum van Kortrijk. Doorheen de jaren hield hij zijn ogen wel open om iets te kopen, maar het juiste pand kwam nooit voorbij. Tot de huisbaas plots belde met een voorstel!

Verschillende keren informeren

Na een paar jaar huren, informeerde Steven al eens bij Louis van Immotheker Finotheker Kortrijk naar zijn opties om alleen iets te kunnen kopen. Dat was toen mogelijk, maar Steven vond dat er dan te weinig overbleef om comfortabel te kunnen leven.

Het nieuws van de afschaffing van de woonbonus schudde Steven opnieuw wakker om eens rond te kijken om iets aan te kopen. Omdat zijn financiële situatie ten opzichte van een paar jaar ervoor gewijzigd was, ging hij nog eens langs bij Louis in Kortrijk om te ontdekken welke mogelijkheden hij had.

Een telefoontje van de huisbaas

“Ik wilde eigenlijk niet weg uit mijn appartement. Ik zit hier goed, vlakbij het centrum met een parking, een mooi uitzicht en geen inkijk. Maar iedereen zegt altijd dat kopen beter is dan huren, dus informeerde ik nog eens. Omdat ik hier zo graag woon, vond ik niet meteen iets dat aan mijn verwachtingen voldeed.” En toen kwam het telefoontje van de huisbaas, die het appartement wilde verkopen en vroeg of Steven eventueel geïnteresseerd was om het te kopen.

Dat was hij zeker! De dag erna stuurde de huisbaas een schatter langs en belde Steven verschillende banken om eens te informeren, naast de input die hij al had gekregen van Louis. “Maar ik kreeg daar heel tegenstrijdige informatie, aan de telefoon al. De ene vertelde me dat het absoluut niet zou lukken, bij de andere was er gewoon geen interesse om me verder te helpen.”

Een heel ander perspectief

“Als ik de bank moest geloven, was het voor mij totaal onhaalbaar om iets te kopen. Terwijl ik bij Louis elke keer een heel ander perspectief had gekregen.” Steven besloot de banken te laten voor wat het was en maakte een nieuwe afspraak bij Immotheker Finotheker Kortrijk.

“Steven zijn financiële situatie liet het zeker toe het appartement aan te kopen,” vult Louis van Immotheker Finotheker Kortrijk verder aan. “We simuleerden verschillende mogelijkheden en uiteindelijk koos Steven voor de optie met vaste rentevoet en een minimale eigen inbreng.”

“Ik had meer van mijn spaargeld kunnen gebruiken om mijn maandelijkse aflossing te verlagen, maar ik hou toch graag wat buffer achter de hand. Nu ligt mijn aflossing per maand iets hoger dan de huur die ik maandelijks betaalde, kan ik nog verder sparen en comfortabel leven zonder toegevingen te moeten doen. En ik moest niet eens verhuizen!” sluit Steven het gesprek af.

Wil je meer inspiratie opdoen?

Lees dan zeker ook de andere interviews met Immotheker Finotheker klanten Bob, Johanna, Regina en onze jurist-erenotaris Gaby.